2014. június 12., csütörtök

Madárgyűrűzés




Kiliti reptérre mentünk ki madárgyűrűzésre csütörtök késő délután. Hőség ellenére a szabad levegőn nagyon  kellemes volt. A reptéren az ürgék megfigyelése gyorsan műlóvá tette az időt.








Tamás hat kicsi vércsét hozott le az ember által készített és évek óta használt odúból.










A madárgyűrűzést az összeszokott emberek nagy rutinnal végezték. Anita ragasztott. A színes gyűrűket lefényképezték, hogy az adatbázisban rögzítsék .




Tamás érdekességképpen hozott egy erdei pinty fészket. Az egyik fa kivágásánál találta a faágak között. A tojást nem tudtuk tüzetesebben megnézni, mert véletlenül leesett és összetört.









A kis csapat ezután átment Kerekibe mert jelezték, hogy a fenyőfák között van egy karvaly fészek, ahol már látszanak a kicsinyek. Tamás innen öt karvaly fiókát hozott le.





A gyűrűzés a szokásos rutinnal hamar megtörtént. Gyorsan visszatették a fiókákat, mert a szülők kétségbeesetten keresték őket.



Kereki melletti halastó közelében még egy búbos banka odút is felkerestünk. Tamás ódzkodott a madaraktól, szó szerint értendő leszarásuktól, féltette pólóját. A hívatlan vendégeket a madarak úgy kergetik el, hogy leszarják őket. Nekem sikerült megúszni.




Jöttünkre az erdőből a lovak is kijöttek.

A meggyűrűzött búbos bankát csak óvatosan mertem megközelíteni. Már kezdett sötétedni, ezért a vaku is bekapcsolt.








Remélem máskor is meghívnak, mert nagy élvezettel hallgattam meséjüket a madarakról útközben.





További képek itt.

https://picasaweb.google.com/110707593898817886033/20140612Madargyuruzes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése